Strona główna
 


 

     

Portal dla kobiet

Strona główna FORUM Konkursy Album Kontakt
Znajdź firmę Dodaj wizytówkę firmy Szukaj lekarza Dodaj gabinet lek. Dam pracę Szukam pracy Reklama


Ciekawostki
Energetyczne posiłki jesienią
Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i tym samym potrzebuje więcej mocy, którą dostarczyć mogą nam wędliny marki Hańderek.

 


Posiłki przygotowywane w chłodniejszych porach roku powinny różnić się znacząco od tych zjadanych w trakcie lata. Dania, które spożywamy jesienią, szczególnie gdy zrobi się zimno powinny nas „rozgrzewać” oraz dostarczyć więcej energii do działania. Nie możemy jednak zapomnieć o solidnej porcji warzyw. Aby cieszyć się zdrowiem i zachować figurę bardziej kaloryczne posiłki powinniśmy wspierać codzienną aktywnością fizyczną. Brzydka pogoda czy deszcz nie mogą stać się wymówkami – jesienią po energetycznym obiedzie spacerujmy minimum 30 minut dziennie.



Rozgrzewające posiłki


Jesienią i zimą częściej niż latem powinniśmy „zjadać” ciepłe posiłki. Ciepłe śniadanie, gorący obiad czy kolacja – to z pewnością dobre rozwiązanie. Solidne śniadanie w postaci gorącej Kiełbasy Podwawelskiej marki Hańderek podgrzanej w wodzie lub Paróweczek z Szynki lub Parówek Śląskich o wysokiej zawartości mięsa sprawią, że nasz organizm będzie funkcjonował bez przeszkód. Poranny posiłek obfitujący w białko z odrobiną kwasów tłuszczowych doda nam sił do starcia z dniem i sprawi, że wyjście z domu w niepogodę nie będzie tak nieprzyjemne. Pamiętajmy aby do posiłków podawać kiszonki – ogórki lub inne warzywa. Dobry pomysłem są też rozgrzewające dodatki do kiełbas – musztardy, sosy z papryczka chili oraz chrzan. One nie tylko nas rozgrzeją ale również uchronią przed wirusami czyhającymi na nas jesienią. W ciągu aktywnego dnia nawadniajmy się rozgrzewającymi napojami – herbatą i naparami z dodatkiem soków z malin, czarnego bzu, lipy najlepiej ze szczyptą cynamonu, imbiru lub miodu. Wszystkie te zasady pozwolą nam cieszyć się zdrowiem w okresie dużej zachorowalności na grupy i przeziębienia.


Kaloryczniej i smaczniej


Każdy posiłek jesienno-zimowy powinien rozpoczynać się zupą lub kremową zupą z warzyw. Gdy zrobi się zimno najlepiej służą nam i dodają energii dania jednogarnkowe, które jesteśmy w stanie przygotować w krótkim czasie. Kiełbasy Ze Wsi Buczkowice i Wiejska Tradycyjna marki Hańderek możemy podać w formie pieczonej, smażonej na patelni lub duszonej. Będą nam smakować w towarzystwie ziemniaków, cebuli, czosnku lub papryki. Takie sycące danie szybko zregeneruje nasz organizm po trudach dnia. Do posiłku pamiętajmy o podaniu warzyw ze sporą dawką witaminy C. Sałatka z brokułów lub kalafiora z papryką lub kiszona kapusta na pewno uodpornią nas na infekcje w czasie dużej zachorowalności na grupę i przeziębienia. Gotowana brukselka albo fasolka też na pewno znajdą swoich zwolenników. Przygotowując szybkie dania o wyższej kaloryczności zwróćmy szczególną uwagę aby dobrze je przyprawić pieprzem, ostrą papryczką lub czosnkiem – te wyraziste przyprawy nie tylko podkręcą smak naszych dań, rozgrzeją ale i przyśpieszą nasz metabolizm.


www.handerek.com.pl


 


INFORMACJE O FIRMIE


Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek w latach 2006, 2010, 2011, 2014 i 2018 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU.


--- - ---


Tagi: -
Podobne artykuły:
Naucz pływać dziecko z pomocą koła dmuchanego Dziurawa kieszeń Polaka Sylwetka współczesnej eko kobiety Miłorząb japoński Poki i Kreatywny Konkurs dla blogerów... Indywidualne ubezpieczenie dla dziecka - ZMIANA DOSTAWCY ENERGII – WARTO? Domy i apartamenty wakacyjne na majówkę! Bezpłatne warsztaty programowania komputerowego Sposób na lepszą odporność
dodaj komentarz
POWRÓT DO PARYŻA
Ciekawostki05-11-13
POWRÓT DO PARYŻA Są takie miejsca, do których powracamy kilka razy w ciągu życia. Są takie osoby, do których zbliżamy się ponownie po wielu latach. Czasami po to, żeby na nowo je odkryć, a czasami po to, żeby utwierdzić się w naszych dotychczasowych odczuciach. A czasem po to, żeby odkryć miłość, z której wcześniej nie zdawaliśmy sobie sprawy, a której nie da się już dłużej zaprzeczać i samego siebie dalej oszukiwać. Paryż – dotychczas dla mnie zbyt oczywisty i zbyt pełny turystów ... Dokładnie 10 lat temu po kilkudniowym zwiedzaniu w sierpniowych upałach powiedziałam „bez szału”. Teraz postanowiłam dać mu drugą szansę i zakochałam się bez pamięci.
czytaj dalej >>

Najczęściej komentowane artykuły

Popularne tematy forum
Popularne tagi

Album
Galeria - anikirax
Galeria - MARYANA
Galeria - Katarzyna Piwecka
Galeria - mamadwojga
Galeria - agusia_83
Galeria - Anetta
Znajdź firmę


Ostatnio dodane firmy
Znajdź lekarza
Związki Pociechy Dom Zdrowie Praca Abecadło emocji Ciekawostki Męski punkt widzenia Historie z życia wzięte Chwila dla rozrywki
Znajdź firmę Dodaj wizytówkę firmy Szukaj lekarza Dodaj gabinet lek. Dam pracę Szukam pracy Reklama Polityka Prywatności
statystyka Matka Polka w katalogu Gwiazdor Strona nominowana w konkursie stron www - UniqueSite